Awokado faszerowane jajkiem

Jeżeli przyjmujecie gości, możecie ich zaskoczyć tą oto prostą i bardzo efektowną przystawką.

Przygotowanie: 15 min.
Ilość dla 2 osób
 
Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu (my użyliśmy naszego domowego majonezu)
  • garść natki pietruszki
  • sól do smaku
 
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i ostrożnie oddzielamy miąższ od skórki, żeby jej nie uszkodzić. Można podwadzić łyżeczką, wtedy jest łatwiej. Kiedy mamy już wydrążone skórki, miąższ wkładamy do miski, dodajemy jajko, majonez, sól, posiekaną natkę i mieszamy. Następnie wkładamy pastę w skórkę po awokado. Możemy zostawić trochę jajka i posypać na koniec dla lepszego efektu.
 
Można do pasty dodać również bardzo drobno posiekaną cebulkę. 🙂

 

2 thoughts on “Awokado faszerowane jajkiem

  1. Bardzo ciekawie to wygląda, faktycznie bardzo fajna i smakowita przystawka 🙂 W takiej wersji nigdy nie jadłam awokado, ale bardzo go lubię i jem codziennie – najczęściej bez niczego lub na kanapce. Muszę trochę z nim pokombinować 😛

  2. Awokado ma to do siebie, że bardzo łatwo z nim kombinować 🙂 Na pewno jeszcze nie raz się pojawi u nas, też często jadamy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *