Bezglutenowe placki z owocami (bez cukru)

Kolejna odsłona bezglutenowych placków, które idealnie komponują się z ulubionymi owocami.


Przygotowanie: 20 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • łyżka oleju kokosowego
  • ulubione owoce jako dodatek
  • cynamon do posypania (opcjonalnie)

Wsypujemy do miski mąki, wbijamy jajka oraz wlewamy mleko i olej. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (można użyć miksera), aż uzyskamy konsystencję ciasta naleśnikowego. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i smażymy niewielkie placki z obu stron, aż się zarumienią. Do podania możemy posypać cynamonem i zjeść z owocami lub dżemem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *