Frytki z selera

To jeden z podstawowych przepisów, który bije rekordy popularności. Musiała się więc pojawić i nasza wersja frytek z selera.

Przygotowanie: 15 minut, pieczenie: 45-60 min
Danie dla: 2 osób

Składniki:

  • pół dużego selera
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, czosnek, papryka ostra

Przepis jest banalnie prosty! Selera obieramy i kroimy na frytkowy kształt. Na blaszce rozkładamy papier do pieczeni, na tym układamy kawałki selera i posypujemy przyprawami. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 45-60 minut w zależności od tego, jak chrupiące frytki chcemy. Jeśli pominiemy pieprz ziołowy i paprykę ostrą to frytki z selera możemy też zajadać na protokole autoimmunologicznym.

8 thoughts on “Frytki z selera

  1. Tak, ponieważ zawiera bardzo dużo celulozy i sacharozy, przez co w dużych ilościach może wywołać wzdęcia. Ale to nie każdy tak reaguje, musisz sprawdzić.

  2. No to fajnie 🙂 Wolę ostrzec, bo niektórzy źle reagują, ja sama mam nieciekawie po dużej ilości selera.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *