Oto kolejny jadłospis, który pomoże Wam zmienić swoje żywienie i da inspirację do własnych eksperymentów w kuchni bez glutenu, nabiału i cukru.
Jedzenie rozłożyłam na trzy posiłki, czasem się pojawia przekąska na doładowanie węglowodanów. Na końcu macie wygodny pdf. do pobrania.
Dzień I
Śniadanie
- 3 jajka na miękko
Sałatka:
- garść miksu sałat
- garść szpinaku
- 1 papryka (kroimy w kostkę)
- 1 marchewka (kroimy w plasterki)
- 6 rzodkiewek (kroimy w połówki)
- sos: 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól himalajska, pieprz, koperek
Obiad
- 200g wieprzowiny
- 300g warzyw
Kolacja
- 350 g kalafiora z sosem pieczarkowym
Przekąska
- Banan
Kcal: 1852, B: 81, T: 139, W: 75
Dzień II
Śniadanie
- 3 kanapki z chleba z cukinii
- 3 plastry domowej szynki
- 2 świeże pomidory
Obiad
- 250g mięsa
- 250g kalafiora
- 1 marchew
- 1 pietruszka
Kolacja
- 250g frytek z batatów
Przekąska
- Jabłko
Kcal: 1876, B: 88, T: 126, W: 91
Dzień III
Śniadanie
- 3 kanapki z chleba z cukinii
- 3 plastry domowego pasztetu
- 4 ogórki kiszone
Obiad
- 300 g gołąbków
- 150 g ziemniaków gotowanych
Kolacja
- 2 kromki chlebka bananowego
- 2 łyżki domowego dżemu śliwkowego
Kcal: 1847, B: 89, T: 121, W: 92
Dzień IV
Śniadanie
- 3 jajka faszerowane awokado
Obiad
- 200g klopsików z sosem grzybowym
- 150 g gotowanych ziemniaków z koperkiem
Kolacja
- 2 kromki chlebka bananowego
- koktajl z pietruszką, kiwi i siemieniem lnianym
Kcal: 1869, B: 95, T: 110, W: 121
Dzień V
Śniadanie
- 3 kabanosy Konspol
Sałatka:
- garść miksu sałat
- garść szpinaku
- 1 papryka (kroimy w kostkę)
- 1 marchewka (kroimy w plasterki)
- 6 rzodkiewek (kroimy w połówki)
- sos: 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól himalajska, pieprz, 2 łyżeczki musztardy dijon
Obiad
- 180g pstrąga pieczonego w mleku kokosowym
- 3 ogórki kiszone
Pstrąg pieczony w mleku kokosowym
Kolacja
- 300 g gulaszu z podrobów z koperkiem
Przekąska – koktajl
- Banan
- Gruszka
- 50 ml mleka kokosowego
Kcal: 1886, B: 103, T: 130, W: 88
Dzień VI
Śniadanie
- 3 naleśniki z jabłkiem i cynamonem
Obiad
- 200g szynki
- 200g pieczarek
- 200g buraczków
Kolacja
- 300 g sałatki z awokado
Przekąska
- Jabłko
Kcal: 1826, B: 87, T: 127, W: 85
Dzień VII
Śniadanie
- 3 kabanosy Konspol
-
1 marchewka
-
4 rzodkiewki
-
pół dużej kalarepy
-
1 zielony ogórek
Warzywa obieramy (oprócz rzodkiewki) i kroimy w słupki, żeby były łatwe do chrupania
Obiad
- 300 g bigosu
Kolacja
- 250 ml koktajlu z mango i brzoskwiniami
Niedzielny deser
Kawałek cytrynowego ciasta
Kcal: 1937, B: 95, T: 136, W: 99
Ściągnij jadłospis klikając TUTAJ