Miodowo-cytrynowy łosoś

Miód i cytryna świetnie ze sobą współgrają. A jak dołożymy do tego łososia to mamy trio, które podbije niejeden żołądek 🙂


Przygotowanie: 30 minut
Danie dla 2 osób

Składniki:

  • 2 filety z łososia
  • 2,5 łyżki miodu (im gęstszy tym lepszy)
  • sok z połówki z cytryny
  • sól, czosnek, koperek
  • plastry cytryny do przyozdobienia

Rybę odsączamy przy pomocy ręcznika papierowego. Nacieramy przyprawami i cytryną. Następnie polewamy miodem. Posypujemy koperkiem. Zawijamy kawałki łososia w folię aluminiową i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Świetnie smakuje z ryżem i duszonymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *