Było awokado faszerowane jajkami to teraz zrobiliśmy na odwrót :). Przepis świetnie sprawdzi się zarówno na Święta Wielkanocne, jak i na leniwe niedzielne śniadanie.
Przygotowanie: 30 min
Porcja dla: 2 osób
Składniki:
- 6 jajek
- szczypiorek (ilość dowolna :))
- 1 nieduża cebula
- pół awokado
- przyprawy: sól, pieprz
- opcjonalnie łyżka majonezu
Jajka gotujemy na twardo (czyli od zagotowania wody jajka gotują się ok. 6 min.). Następnie je studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Ostrożnie wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miksera. Dodajemy posiekaną cebulę, połówkę awokado, przyprawy i opcjonalnie majonez (najlepiej użyć takiego domowego). Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Gotową masę nakładamy do białek, posypujemy szczypiorkiem do dekoracji i podajemy na stół. Smacznego!