Nawiedziły nas majowe upały, więc dla ochłody polecamy pyszny koktajl. Połączenie mango i mleka kokosowego jest po prostu obłędne, tego koniecznie trzeba spróbować.
Porcja dla: 2 osób
Przygotowanie: 10 min
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 4 brzoskwinie (takie małe jak na zdjęciu, jeśli są większe to dwie)
- 3/4 puszki mleka kokosowego (ok. 300 ml)
- opcjonalnie: cynamon, wanilia
Mango myjemy, obieramy ze skóry. Oddzielamy miąższ od pestki i dodajemy do wysokiego naczynia, w którym będziemy blendować. Następnie brzoskwinie myjemy, przekrajamy na pół, wyciągamy pestki i również przekładamy do naczynia. Owoce zalewamy mlekiem kokosowym i blendujemy na gładką masę. Do smaku można dodać cynamonu lub kroić laskę wanilii. Smacznego!