Wiele osób nie jada mięsa z indyka, ponieważ twierdzi, że trudno go przygotować i zazwyczaj wychodzi suchy. Zapewniam, że indyk w tym daniu wyjdzie soczysty i pyszny.
Przygotowanie: 30 min
Danie dla: 2 osób
Składniki:
- 300 g piersi z indyka
- 1 jogurt naturalny (najlepiej gęsty lub można dać śmietanę), lub mleko kokosowe
- 2 torebki ryżu
- 1 jajko
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek, papryka słodka, bazylia
Kroimy pierś w kostkę i podsmażamy na patelni, aż się zarumieni i przyprawiamy ją solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W oddzielnym garnku przygotowujemy sos – dajemy jogurt, jajko i przyprawy. Sos gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gotujemy ryż. Kiedy wszystko jest gotowe, wykładamy na talerz ryż, następnie polewamy go sosem i dajemy na to mięso. I gotowe – łatwy, szybki i smaczny obiad!
Indyczek pychotka, Ewciu Wasze przepisy są cudowne 🙂
Pzdr Ewelina
Polecamy się na przyszłość 🙂 Rozsmakuj się w gotowaniu.