Pyszne i mocno pomidorowe spaghetti bez użycia gotowych fixów.
Przygotowanie: 20 min
Danie dla: 2 osób
Składniki:
-
500 g mięsa mielonego (u nas wieprzowo-wołowe)
-
1 puszka pomidorów (lub domowy sos pomidorowy)
-
2 ząbki czosnku
-
opakowanie makaronu ryżowego
-
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, świeża bazylia, oregano, słodka papryka
Wrzucamy mięso na patelnię i podsmażamy. Dodajemy sól i pieprz. Gdy mięso jest gotowe, do garnka dodajemy pomidory, posiekany czosnek, przyprawy do smaku i gotujemy, aż zgęstnieje. Następnie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy go pomidorami (lub sosem). Na to kładziemy mięso. Idealny szybki obiad po ciężkim dniu pracy :).
makaron ryżowy to mój ulubiony!
Najlepszy! I jak szybko się robi 🙂