Intensywnie zielony i bardzo odżywczy koktajl! Warto sobie serwować co jakiś czas taką bombę witaminową.
Natka pietruszki ma właściwości antyseptyczne, wpływa pozytywnie na proces trawienia i zapobiega infekcjom układu moczowego. Zawarta w natce pietruszki witamina A świetnie działa na wzrok. Jedna łyżka stołowa pietruszki zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.
Siemię lniane zawiera lignany, które regulują poziom estrogenów w organizmie, kwasy omega 3 (ALA) i omega 6, witaminę E oraz dużo żelaza i kwasu foliowego.
Przygotowanie: 10 min
Ilość: dla 1 osoby
Składniki:
-
1 jabłko
-
1 banan
-
2 kiwi
-
łyżka siemienia lnianego
-
garść natki pietruszki
-
mleko kokosowe
Obieramy jabłko i ścieramy je na tarce do wysokiej szklanki. Obieramy kiwi i kroimy je na mniejsze kawałki. Następnie obieramy banana i kroimy go w plasterki. Wrzucamy wszystko do szklanki. Do tego dodajemy siemię lniane i natkę pietruszki. Blendujemy wszystko na gładką masę. Można dolać mleka kokosowego do smaku. I gotowe :).